Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Καθαρό νερό



        
      Αν τύχει καμιά φορά και κλάψεις, την ώρα που το νερό της ντουζιέρας σου καταβρέχει το πρόσωπο ή αν βρεθείς να κατουράς στα πρώτα βαθιά της θάλασσας ή αν ακόμα συρρικνώνεις μηχανικά πλάι στο κύμα ένα μεσημέρι, φύλλα εφημερίδας, Ιούνιο μήνα αν ξαπλώσεις ανάμεσα σε στάχυα με ανάκατα μαλλιά πάει και έρχεται.
        Τί άλλο να σου πω;
       Αν όμως βρεθείς εν μέσω οχλαγωγίας και φωνάζεις και συ το ίδιο δυνατά με τους άλλους  «μη μιλάτε ένας ένας» , στο σούπερ μάρκετ αν φορτωθείς σακούλες σα γάιδαρος του εαυτού σου, στο λεωφορείο αν σταθεί δίπλα σου ηλικιωμένη κατσαρίδα θα σηκωθείς να παραχωρήσεις τη θέση σου; Θα αναγνώριζες την παλάμη σου ανάμεσα  σε ένα πλήθος από χαρτονομίσματα; Στο σπίτι αν στοιχηθείς με την ακινησία των επίπλων και χτυπάς προσοχή στον στρατηγό χρόνο, νύχτα αν περπατάς με μαύρα ρούχα σε μια παλιά γειτονιά της εφηβείας σου με ακουστικά ακούγοντας σημερινά ποπ χιτάκια, αν κυκλοφορείς  και συ με κοφτερό δόντι που στάζει αίμα στα social media, στα πάρκα τις Κυριακές αν γυρεύεις τον ήλιο που 'χασες εσύ και κάποιοι άλλοι που γίνατε φωτογραφίες - φωτογραφίζεις τον ελεύθερο χρόνο σου; Είσαι αρκετά έτοιμος για το δίκτυο; Μπορείς ; Αν είσαι καλός νταβατζής του εαυτού σου και στα μπαρ στήνεσαι αυτάρεσκα και κερνιέσαι λοιπόν στα δάση τα αστικά τέλος γρανάζι μου μικρό γύρνα ! Γύρνα και συ όπως τα άλλα να γυρίσει η μέρα που δεν ξεχωρίζει από άλλη μέρα, τρέχα και συ στο μετρό καρβουνάκι στα τρένα των αστικών αξιών.
        Λαχάνιασα. Και πάντως αν μασώντας το φαί κροταλίζεις το στόμα από βιασύνη και καταπίνεις αμάσητα ή χέζοντας τσεκάρεις το βόθρο των ειδήσεων ή καθώς πιάνεις ένα μολύβι να σημειώσεις κάτι, το shuffle της μύτης του δε σου θυμίζει λούπα βυθού θάλασσας, μετά εφάρμοσε στο ποτήρι της  κόκα κόλα όλο το αυτί σου. Ακούς βροχούλα; Ακούς τον αρχηγό των Γκρέμλινς να οργανώνει κρυφό σχέδιο; Ή τέλος αν στέγνωσε το στόμα σου διαβάζοντας αυτές τις γραμμές αναγνώστη και μου ζητήσεις καθαρό νερό πώς να σε ξεχωρίσω να στο δώσω; Κι αν εγώ αναγνώστη σου ζητήσω βοήθεια εσύ με αναγνωρίζεις να με βοηθήσεις; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου